Fitheidstest voor 55-plussers in Doesburg een groot succes

Voor de gemeente Doesburg heeft Doesburg Beweegt in samenwerkingen met de Gelderse Sport Federatie (GSF), PlusFit en Fysiotherapie Ruesink zaterdag 2 februari een fitheidstest voor Doesburgse 55-plussers georganiseerd. Mede door de inzet van 30 geweldige vrijwilligers hebben we 180 55-plussers kunnen testen op onderstaande punten.

We zijn erg blij met de grote opkomst. Deelnemers waren tevreden en hebben een goed beeld gekregen van hun gezondheid. De deelnemers zijn getest op bloeddruk, longinhoud, knijpkracht, schouderlenigheid, beenlenigheid, gewicht, lengte, vetpercentage, hand-oog coördinatie, reactiesnelheid en de conditie. Na de testonderdelen hebben de deelnemers uitleg gekregen over de resultaten van de fysiotherapeuten van PlusFit en Fysiotherapie Ruesink.

Beweegwijzer

Nu de deelnemers een goed beeld hebben gekregen van hun sterke en minder sterke punten kunnen ze aan de slag. Iedereen heeft van Doesburg Beweegt de Beweegwijzer ontvangen. Op deze Beweegwijzer staan 6 verschillende activiteiten die geschikt zijn voor 55-plussers. Meer informatie kunt u vinden op www.doesburgbeweegt.nl, klik op de button van de Beweegwijzer voor alle activiteiten.  

Informatie

Mochten er vragen zijn over de Fitheidstest of over de Beweegwijzer, neem dan gerust contact op met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via 06 372 83 518 of via e-mailadres ward@doesburgbeweegt.nl. Op onze website www.doesburgbeweegt.nl kunt u op de hoogte blijven van onze activiteiten.