Deelnemers NDC in Doesburg naar Amsterdam!

Zoals in een eerder dit jaar geschreven nieuwsbericht is er ook dit jaar is er weer een groep wandelaars gestart met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Wekelijks wandelen in Doesburg 14 wandelaars onder begeleiding van wandelcoach Joey Pelkman vanuit Plusfit. Elke deelnemer heeft op zijn/haar eigen niveau progressie geboekt en het enthousiasme was en is ontzettend groot bij de groep.

Wandelcoach Joey: “Tijdens de wekelijkse wandelingen zijn we steeds verbaasd hoe mooi de omgeving van Doesburg is. Zo hebben we nu naast wandelaars ook ‘paparazzi`s’ gecreëerd. Na elke wandeling verschijnt er een foto collage op onze whatsapp groep met de mooiste plaatjes. Zo blijft iedereen betrokken en kunnen we de gezelligheid en sfeer delen met elkaar.”

NDC Festival in Amsterdam

Jaarlijks wordt de NDC landelijk afgesloten op een unieke locatie. Dit jaar vindt de finale van de Nationale Diabetes Challenge plaats op zaterdag 29 september 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een prachtige locatie waar de laatste kilometers van het project worden afgelegd. Er zijn routes van 5, 10, 15 en 20 km richting het Amsterdamse Bos. De kortste afstand die je kunt lopen is 400 meter over de atletiekbaan in het stadion. Ook de deelnemers uit Doesburg zullen dus naar Amsterdam afreizen.

Busvervoer

Voor de reis naar Amsterdam heeft Onze Huisartsen zich ingezet om busvervoer te regelen voor alle deelnemers uit de regio Arnhem (waaronder Doesburg). Met ondersteuning van verschillende aangesloten gemeenten is het vervoer mogelijk gemaakt. In totaal zullen uit de regio +/- 300 deelnemers per bus afreizen.

Afsluitende week

Maar voor het zover is zullen er in Doesburg nog de nodige stappen worden gezet. In de afsluitende week zal de groep in Doesburg wandelen op maandag, dinsdag en donderdag. De groep start iedere dag met wandelen om 19.00 uur en vertrekt telkens vanaf Plusfit (locatie: Wilgenstraat 4, Doesburg). Op dinsdag zal ook Wethouder Birgit van Veldhuizen-van Oort meelopen met de wandelgroep.

Continuïteit

De groep wilt de wandelingen na afloop van de NDC graag zelfstandig voortzetten in Doesburg. Vanaf oktober zullen de wandelingen wekelijks plaatsvinden op maandag en donderdag en vertrekken om 19:00 vanaf Plusfit, het Mauritsveld 7. Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij de wandelgroep? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Mike Splithof via m.splithof@unieksporten.nl.