Voetbal

Sportclub Doesburg, voetbalclub sinds 1914, is een club die al meer dan 100 jaar volop in beweging is. De club met ruim 400 leden beschikt over een nieuw multifunctioneel sportpark inclusief een kustgrasveld, een natuurgrasveld, een beweegtuin en een pannakooi.

Sportclub Doesburg is een multiculturele voetbalvereniging met leden en vrijwilligers van vele verschillende nationaliteiten en daar zijn ze trots op. Binnen de club is voor iedereen een plekje: blank of gekleurd, man of vrouw, jong of oud en prestatief of recreatief. Naast voetballen op de velden van het mooie complex aan de Oranjesingel wordt er ook futsal (zaalvoetbal) gespeeld in zaal De Beumerskamp in wijk De Beinum.

De club heeft meer dan 20 teams en je kunt er terecht vanaf 4 jaar. De Mini’s (4 tm 6 jaar) trainen op de zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur in de pannakooi. De overige 11 jeugdteams en 4 seniorenteams trainen doordeweeks op de maandag, dinsdag, woensdag of donderdag en zij spelen hun competitiewedstrijden op de zaterdag (jeugd) en de zondag (senioren). Op dinsdagochtend is er Walking Football (voor de 65 plussers) training onder leiding van een gediplomeerde coach en op de vrijdagavond trainen de 45 plussers. Binnen de jeugdteams wordt er gemengd gevoetbald maar de club beschikt ook over een dameselftal dat traint op de maandagavond en woensdagavond.

Kortom bij Sportclub Doesburg is er voor ieder wat wils!