Ik wil Bewegen

Je kunt hier binnenkort het beweegaanbod binnen de gemeente Doesburg vinden. We zijn op dit moment bezig om dit gedeelte in te richten, nog even geduld a.u.b.

Deze pagina geeft een overzicht van de sport- en beweegmogelijkheden in Doesburg. Je kunt zoeken op leeftijd en op gezelschap. Er is vast een activiteit die past bij je interesse en mogelijkheden. Plezier hebben in de activiteit is wat ons betreft belangrijk. Ontdek dus wat je leuk vindt. Een mooie bijkomstigheid van samen bewegen of sporten is het leggen of versterken van sociale contacten.

 

13 Sporten

Walking Football (voetbal)
Walking Football (voetbal)

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat b..

Lees meer
Ouder en Kind Gym
Ouder en Kind Gym

Samen met je kind deelnemen vanaf het moment dat hij/zij zelfstandig kan lopen t/m 3 jaar. In de leeftijd van 2 t/m 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand...

Lees meer
Peuter-Kleutergym
Peuter-Kleutergym

Tijdens de lessen komen kleine materialen (bijv. ballen, blokken, stokken enz.) aan bod, waarbij we de fijne motoriek aanspreken. Door de kinderen op groot materiaal (op toestellen) te laten bewegen, verbeteren we de grove motoriek. Combinaties van alle in de gymzaal aanwezige ma..

Lees meer
Turnen
Turnen

Nu krijg je de kans om kennis te maken met de geweldige sport TURNEN! Jij wilt toch ook wel een salto kunnen maken, mooie sprongen op de smalle evenwichtsbalk aanleren, hoog kunnen zwaaien aan de brug en ervaren wat een flick flack is? En................ het leukste misschien wel..

Lees meer
Meer Bewegen Voor Ouderen (M.B.V.O)
Meer Bewegen Voor Ouderen (M.B.V.O)

Meer Bewegen Voor Ouderen is een vorm van gymnastiek aangepast aan de ouder wordende mens. Bij gymnastiekvereniging Unitas kunt u onder deskundige leiding meedoen aan MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN (gemengd) en DAMES 55+ GYMNASTIEK. Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt...

Lees meer
Dans
Dans

In de gemeente Doesburg hebben we verschillende dansscholen. Elk met een uniek aanbod. Wil je meer weten over de dansschool, klik dan op de button voor meer informatie.

Lees meer
Bewegen Op Muziek (BOM)
Bewegen Op Muziek (BOM)

Bewegen op muziek kun je doen bij De Beweegpraktijk. De Beweegpraktijk is geen sportschool, maar een meer persoonlijke manier van sporten met leeftijdsgenoten op muziek. Klik voor meer informatie op de button.

Lees meer
Waterpolo
Waterpolo

Waterpolo is eigenlijk de “natte” variant van handbal. Ook hier spelen twee teams van zeven spelers tegen elkaar: zes veldspelers en een keeper en het gaat uiteraard om het team dat de meeste doelpunten maakt. Klik voor meer informatie op de button

Lees meer
Wedstrijdzwemmen
Wedstrijdzwemmen

Wil je graag in het water zijn, aan je conditie werken en lijkt het je leuk om het in een wedstrijd op te nemen tegen leeftijdsgenoten, dan is wedstrijdzwemmen écht iets voor jou!  Zwemmen is een sport waarbij het gehele lichaam wordt gebruikt, zowel lichamelijk als g..

Lees meer
Korfbal
Korfbal

Je wilt korfballen bij een club waar sportiviteit hoog in het vaandel staat? Dan ben je bij Rivalen aan het juiste adres. Wij zijn een club gericht op ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Wij bieden leden een sportieve ontwikkeling in de korfbalsport en sociaal ma..

Lees meer
Volleybal
Volleybal

ACE´19 is ontstaan vanuit een fusie tussen de volleybalvereniging DES in Angerlo en volleybalvereniging The Phantoms in Doesburg. Hiermee is een grote vereniging ontstaan waar voor elk individu een plek is. Er zijn meerdere teams gevormd met verschillende niveau's en..

Lees meer
Badminton
Badminton

Badminton Vereniging Doesburg is een  vereniging  gefundeerd op drie stevige pijlers, namelijk jeugd, recreanten en prestatiegerichte spelers. Elk van deze drie pijlers is voor ons belangrijk, daarmee zijn wij niet echt een “wedstrijdvereniging” of een &l..

Lees meer
Voetbal
Voetbal

Sportclub Doesburg, voetbalclub sinds 1914, is een club die al meer dan 100 jaar volop in beweging is. De club met ruim 400 leden beschikt over een nieuw multifunctioneel sportpark inclusief een kustgrasveld, een natuurgrasveld, een beweegtuin en een pannakooi. Sportclub Doesb..

Lees meer