Wereld Alzheimer Dag @Doesburg #NationaleSportweek

Van 18 tot en met 27 september is het de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tijdens de Nationale Sportweek kan heel Nederland zien, dat iedereen kan genieten van sport en beweging. In samenwerking met Doesburg Beweegt heeft Fysiotherapie Ruesink ook aan de Nationale Sportweek meegewerkt. Onze praktijk heeft het dagthema ouderen op zich genomen. In dat kader heeft onze geriatriefysiotherapeut Joost vandaag in het Biesemhuis het beweegspel “Bewegend Ganzenbord” met de bewoners gespeeld. Het Biesemhuis biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Begin maart is het Biesemhuis geopend in de wijk Beinum te Doesburg.

“Bewegend Ganzenbord” is net als het klassieke ganzenbord, alleen zijn de hindernissen vervangen met beweegopdrachten. Zo moeten de spelers flink in beweging komen voordat ze het eind van het spel halen. Op die manier zijn er uiteindelijk geen verliezers! Zo kan sport dusdanig worden aangepast, dat iedereen aan voldoende beweging zou moeten kunnen komen.

Wilt u meer weten of de Nationale Sportweek of over het spel “Bewegend Ganzenbord”? Neem dan contact op met onze praktijk via 0313 – 427654 of joostvanderkooij@fysiotherapie-ruesink.nl