Start met wandelen tijdens de Wandelchallenge Light in Doesburg!

Wil jij meer bewegen of in beweging komen? In Doesburg start vanaf 1 september de Wandel Challenge Light. We nodigen geïnteresseerden uit om wekelijks met ons in en om Doesburg te gaan wandelen. Op weg naar een betere gezondheid onder leiding van een deskundige wandelcoach van PlusFit.

Wat is de Wandel Challenge?

De Wandel Challenge in Doesburg komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. Doet u dus ook mee?

De Light versie

De start van de Wandelchallenge in april hebben we helaas moeten uitstellen. Maar nu de coronamaatregelen steeds verder versoepelen, kunnen we in september 2020 alsnog van start gaan met onze wandelinterventie! We bieden een aangepast programma - de zogeheten Wandelchallenge Light - en houden daarbij rekening met de behorende maatregelen. We starten op dinsdag 1 september en in plaats van 20 weken duurt de challenge dit jaar 10 weken. Op 14 november, Wereld Diabetes Dag, sluiten we de challenge af in Doesburg. Zo gaan we allemaal fit de winter in!

Voor wie?

Ondanks dat de Wandelchallenge is ontstaan voor mensen met diabetes, is bewegen voor iedereen gezond! We nodigen dan ook iedereen uit die graag wilt gaan wandelen en met een gezondere leefstijl wil starten! Daarnaast is de Wandel Challenge in Doesburg ook geschikt voor mensen met COPD.

Start wandeltrainingen

Op dinsdag 1 september om 19:00 wordt er een welkomst wandeling georganiseerd op de Wilgenstraat 4 in Doesburg. Er zal kort worden uitgelegd wat de Wandel Challenge voor u kan betekenen en daarna zullen we starten met een eerste wandeling om met elkaar kennis te maken. Vanaf dinsdag 8 september starten we met de wekelijkse wandeling onder leiding van de wandeltrainer van PlusFit.

Inschrijven

Bent u overtuigd en wilt u zich inschrijven? Klik dan op de button. Hier is ook alle informatie, trainingstijden etc. te vinden. De eigen bijdrage is eenmalig €5,-.