Sportcafé Doesburg 20 januari 2020

Uitnodiging maandag 20 januari 2020

Samen op weg naar een lokaal sport- en beweegakkoord in Doesburg!

Een nieuw jaar staat voor de deur. Wij hebben alvast een goed voornemen: in 2020 nog meer inwoners van Doesburg met plezier laten sporten en bewegen. Doet u mee?

 

De kracht van sport en bewegen kan veel betekenen voor onze gemeente. Sport is gezond, brengt samen, maakt weerbaar en daagt uit. Steeds meer mensen zien en erkennen de waarde van sport en bewegen. Om nog meer inwoners van Doesburg in beweging te brengen gaan we met sportaanbieders, ondernemers, onderwijs, gezondheidszorg,maatschappelijke partners en andere organisaties aan de slag met het opstellen van een lokaal sporten beweegakkoord in Doesburg. Want het lokaal sport- en beweegakkoord maken we samen!

 

In het lokaal sport- en beweegakkoord komen ambities en afspraken die we samen maken en waar we samen verantwoordelijk voor zijn. We zijn benieuwd wat uw dromen zijn voor een gezond sport- en beweegklimaat in Doesburg en daarom nodigen wij u van harte uit voor het Sportcafé. Tijdens deze bijeenkomst willen we met u en andere lokale partijen gaan bepalen wat belangrijk is voor sport en bewegen in Doesburg.

 

Tijdens het Sportcafé zullen uw dromen, ideeën en ambities op de volgende thema’s aan de orde komen:

 1. Inclusief bewegen – Iedereen doet mee!
 2. Duurzame sport- en beweegomgeving – Bewegen kan overal
 3. Vitale sport- en beweegaanbieders – Klaar voor de toekomst
 4. Positieve sportcultuur - Sporten en bewegen is leuk, eerlijk en veilig
 5. Van jongs af aan vaardig in bewegen – Jong geleerd is oud gedaan
 6. Topsport die inspireert – Ieder talent een kans

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan aanmelding@doesburg.nl. o.v.v. ‘Sportcafé’, uw naam en van welke organisatie of vereniging u bent. Aanmelden kan tot 15 januari. Een week voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging en het programma. Stuur de uitnodiging gerust door naar andere personen en/of organisaties waarvan u denkt dat het voor hen én het lokaal sportakkoord Doesburg interessant is om aanwezig te zijn.

 

We zijn benieuwd naar uw ideeën. Met ieders inbreng belooft het een inspirerende avond te worden. Wij hopen dan ook dat u een actieve rol wilt spelen in het ontwikkelen van een lokaal sportakkoord en kijken er naar uit u te ontmoeten op 20 januari!

 

Namens de kerngroepleden,

 • Petra Oortgiese (gemeente Doesburg)
 • Ward Terpstra (Doesburg Beweegt)
 • Jorien Harteman (Uniek Sporten),
 • Ivet Harperink (Doesburg Beweegt)
 • Antoon van Buren (gemeente Doesburg)
 • Andre Vreman
 • Rodney Hartgers (Sportclub Doesburg)
 • Renske Winters (Sporter in Balans),
 • Marion Berends (Gehandicaptenraad Doesburg)
 • Marco van Holten (Adviseur Lokale Sport)
 • Annemiek van de Grint (Sportformateur)