Sportaanbieders uitgenodigd voor bijscholing 'Sporters met gedragsproblematiek'

Bijna iedere sportvereniging heeft tijdens de training wel te maken met autisme, ADHD, agressief gedrag of andere vormen van gedragsproblematiek. Deze doelgroep is steeds meer te vinden binnen de reguliere teams, en trainers en coaches zijn op zoek naar handvatten. Daarom organiseren het Sport, - en Beweegteam Renkum, Overbetuwebeweegt.nl en Uniek Sporten een bijscholing gericht op sporten voor mensen met gedragsproblemen.

De bijscholing zal plaatsvinden op maandag 4 november en start om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur). Het wordt georganiseerd in het clubhuis van SC SDOO, Polderstraat 22 in Heteren.

 

Wat biedt deze bijscholing?

Hoe kun je als vereniging het beste met deze doelgroep omgaan? Verenigingen staan vaak voor dezelfde uitdagingen. Daarom is het ook voor uw vereniging interessant om kennis hierover uit te wisselen. Iedereen die actief is binnen de vereniging, is dan ook van harte welkom.

We starten de avond met wat Uniek Sporten kan betekenen op het gebied van aangepast sporten in de regio. Daarna zal MEE de deelnemers meenemen in het leven van mensen met autisme. Waar loopt deze doelgroep tegenaan? En hoe zien zij bepaalde situaties?

Door te ervaren hoe het is om autisme te hebben, kunnen we misschien begrijpen wat dit voor iemand met autisme betekent;

We sluiten de avond af met Pluryn. Zij bespreken vanuit hun ervaring praktische handvatten over hoe je als trainer omgaat met probleemgedrag om verdere escalatie te voorkomen.

 

Programma

  • 19.00 – 19.15 Uniek Sporten in Overbetuwe en Renkum
  • 19.15 – 20.30 MEE: Ervaar autisme
  • 20.30 – 21.30 Pluryn: Omgaan met probleemgedrag of ongewenst gedrag
  • 21.30 Afsluiting en borrel

 

Aanmelden

De deelname is gratis, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 24 oktober door een mail te sturen naar j.harteman@unieksporten.nl o.v.v. “aanmelding bijscholing 4 november”

Wij hopen zo veel mogelijk sportaanbieders te zien op maandag 4 november! Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap of beperking!