Online Koningsspelen in Doesburg!

In minimaal 29 Gelderse gemeenten vinden op vrijdag 24 april de Gelderse Online Koningsspelen plaats. In samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) hebben de deelnemende Gelderse gemeenten een actief programma samengesteld waar kinderen individueel, thuis en met behulp van video’s aan deel kunnen nemen. Natuurlijk doet de gemeente Doesburg hier ook aan mee!

Online in beweging

Nu de scholen nog tot minimaal 28 april gesloten zijn als gevolg van de kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus onder controle te krijgen, gaan de landelijke Koningsspelen in 2020 niet door. De GSF heeft het initiatief genomen om een online versie van de Koningsspelen voor basisschoolkinderen in Gelderland te organiseren. Het oorspronkelijke idee is afkomstig van de buurtsportcoaches van Gezond Actief Harderwijk. In Doesburg wordt door de buurtsportcoaches van Doesburg Beweegt met behulp van video’s een interactief programma samengesteld. De kinderen kunnen op deze manier, de Doesburgse variant van de Koningsspelen op een actieve manier volgen, uitvoeren en delen.

Gezamenlijke warming-up
Net als tijdens de reguliere Koningsspelen is er op vrijdag 24 april om klokslag 09.00 uur een gezamenlijke warming-up. Deze centrale warming-up, met medewerking van Studio26, wordt uitgezonden door Omroep Gelderland en is te volgen voor ieder kind dat mee wil doen. Vervolgens is er in Doesburg een programma waar kinderen ons YouTubekanaal individueel aan deel kunnen nemen. Te denken valt aan Zumba, stoepkrijten, bootcamp, dansles, stoepranden, enzovoorts.

#GoK
De Gelderse Online Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 24 april, van 09.00 tot 12.00 uur. Kinderen worden opgeroepen om hun activiteiten zoveel mogelijk live of achteraf te delen via sociale media en met gebruik van de hashtag #GoK. Bij berichtgeving en informatie over de activiteit wordt continu melding gemaakt van de regelgeving van het RIVM. Gezondheid en veiligheid staat hierbij voorop.

Meer informatie over Gelderse (Doesburgse) Online Koningsspelen op webpagina: www.geldersesportfederatie.nl/gok en www.doesburgbeweegt.nl