Geniet samen van sporten en bewegen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. De gemeente Doesburg grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en wil samen met de lokale sportaanbieders iedereen inspireren (weer) te gaan sporten en bewegen.

Ontdek wat sport met je doet

Alle inwoners van de gemeente Doesburg kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met de activiteiten van onze Buurtsportcoaches  en hun partners. Zo organiseerd onze Buurtsportcoach Onderwijs een Stoepkrijt Challenge, buiten spelen en bewegen doet iets met je. Daarnaast organiseerd onze Buurtsportcoach Zorg van PlusFit Fitness en Fysiotherapie een bijeenkomst ‘Je Lijf Uit De Lockdown!’ en kun je naar een fitheidstest bij onze Buurtsportcoach Ouderen van Fysiotherapie Ruesink. Deze test is niet alleen voor de ouderen onder ons, maar alle inwoners uit Doesburg zijn welkom.

Doe mee

Al onze Buurtsportcoaches zullen één of meerdere activiteiten organiseren. Hou onze website www.doesburgbeweegt.nl goed in de gaten, hier kun je alle informatie vinden over de activiteiten.

Sport doet iets met je
Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: "Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het extra belangrijk om nu te laten zien hoe leuk het is om te sporten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Nationale Sportweek in de gemeente Doesburg, kijk dan op www.doesburgbeweegt.nl. Wil je meer algemene informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek, kijk dan op: www.nocnsf.nl/nationale-sportweek