Gelderse Online Koningsspelen groot succes

Tijdens de Gelderse Online Koningsspelen op vrijdag 24 april kwamen in dertig gemeenten in totaal ruim 20.000 kinderen in beweging. Deze eerste online editie mag daarom gerust een groot succes genoemd worden. Ondanks deze mooie cijfers hoopt de organisatie dat het eenmalig is en kinderen volgend jaar de Koningsspelen weer ‘gewoon’ bij de sportvereniging, op het schoolplein of met de hele buurt op straat kunnen houden.

Weinig tijd, veel werk
Nog geen anderhalve week nadat het initiatief van de buurtsportcoaches van GA! Harderwijk opgepakt werd door de Gelderse Sport Federatie en over heel Gelderland uitgestrooid werd, vond de officiële aftrap plaats tijdens een live-uitzending van Omroep Gelderland. In totaal dertig Gelderse gemeenten sloten zich binnen enkele dagen bij het initiatief aan waarna buurtsportcoaches lokaal in actie kwamen om via Facebook, Youtube of livestream een leuk, sportief en interactief programma samen te stellen voor basisschoolkinderen.

Grote betrokkenheid
Naast het grote enthousiasme bij de deelnemende gemeenten, was het bijzonder om te zien hoe groot de betrokkenheid en bereidwilligheid was om een bijdrage te leveren aan de Gelderse online editie van de Koningsspelen. Variërend van het maken van promotievideo’s door vele sporters tot aan het bedenken en uitvoeren van een dans door Studio26 en van een live-registratie door en bij Omroep Gelderland tot aan het meedenken en opnemen van de challenge gezonde voeding door Erik te Velthuis van Topsportcentrum Papendal.

Cijfers
In de deelnemende gemeenten werden kinderen opgeroepen om hun activiteiten te delen via social media met de hashtag #gok. Dat leverde volgepakte digitale postbussen op met foto’s en video’s. Naar schatting hebben ruim 20.000 kinderen deelgenomen aan één of meerdere activiteiten tijdens de Gelderse Online Koningsspelen. “Hele mooie cijfers die het succes weergeven van een prachtige online editie van de Koningsspelen”, aldus Petra Schipper van de Gelderse Sport Federatie. “Ondanks dit succes hopen wij toch dat het eenmalig is. De Koningsspelen zijn voor en door alle kinderen in Nederland. Dus niet alleen online, maar met je vriendjes en vriendinnetjes op school, bij de sportvereniging of in de straat.”  


De aftermovie van de Gelderse Online Koningsspelen is te zien op de website van de Gelderse Sport Federatie