Doeshi Outdoor zet Doesburg de komende weken in het teken van sport!

Van 15 maart tot en met 25 april zijn er in heel Doesburg sportevents voor jongeren tot en met 26 jaar. Een sportprogramma dat samen met de sportclubs- en verenigingen wordt georganiseerd door Jongerencentrum 0313 en Doesburg Beweegt. Verenigingen organiseren zelf de training, wedstrijd of activiteit. Jongeren kunnen gratis en vrijblijvend deelnemen. Uitgangspunt is het samen sportief bezig zijn en een leuke tijd hebben. Bij deelname kunnen stempels worden verzamelt waarmee er een jaarabonnement op een sportvereniging naar keuze te winnen valt!

Maart en April staan in het teken van sport in Doesburg. Alle sportclubs en sportverenigingen in Doesburg zijn gevraagd een wedstrijd, training of ludieke activiteit op te zetten voor Doeshi Outdoor. Deze vinden plaats tussen 15 maart en 25 april op verschillende buitenlocaties in Doesburg.
Jongeren tussen de 12 en de 26 jaar kunnen hier gratis aan deelnemen. Elke week brengen 0313 en Doesburg Beweegt de Doeshi Outdoor sportkalender uit waar de events van de komende week plaats zullen vinden.

Naast het sportief bezig zijn met vrienden in de buitenlucht, krijgt elke deelnemer een stempelkaartje. Na afloop van het event krijgen zij van elke vereniging of club een stempel. Stempelkaarten zijn tot en met 30 april in te leveren bij Jongerencentrum 0313. Onder de ingeleverde stempelkaarten worden 3 prijzen verloot. De eerste prijs is een jaarabonnement op een sportvereniging of club naar keuze. De 2e en 3e prijs zijn een waardebon voor je favoriete sportwinkel naar keuze t.w.v. 100,- en 50,-

Het sportevent is mogelijk gemaakt door de stimuleringsregeling ‘Jeugd aan zet’ via de Gemeente Doesburg. De activiteiten vinden plaats binnen de regelementen van de Rijksoverheid op het gebied van sporten voor jongeren; die gelden vanaf 3 maart.
Aanmelden voor een event is verplicht en kan vanaf 8 maart via www.actiefindoesburg.nl, Instagram: @jongerencentrumdoesburg of whatsapp: 06-14 41 39 57. Verenigingen en clubs kunnen zich via de website aanmelden tot en met maandag 22 maart.