Dementerende ouderen in Doesburg aan de slag met beweeg,- en spelvormen

Doesburg Beweegt is aan het inventariseren of er interesse is bij woonzorglocaties om een BeweegID box aan te schaffen. De BeweegID box is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagbesteding. Het doel van de box is het bieden van een eenvoudige methode waarmee bewegen met dementerende en / of kwetsbare ouderen mogelijk is. Zelfs zonder veel ervaring of voorbereiding. Alle beweegvormen in de BeweegID box zijn van belang voor het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid van ouderen.

De eerste locatie in Doesburg die kennismaakt met deze box is St. Elisabeth. Op deze locatie wonen ouderen met dementie of een chronische lichamelijke aandoening. De woonzorglocatie van Attent leent de box voor 3 weken gratis, om te kijken of dit een mooi project is voor meerdere locaties. Met onder andere foamballen, pittenzakken, touwen en ballonballen kunnen de bewoners zo’n 84 beweegvormen en spellen uitvoeren. Hierdoor kan de locatie op een laagdrempelige manier, de doelgroep activeren en weer nieuwe energie opdoen door beweging en ontmoeting.

Ook geïnteresseerd in de beweegID box voor uw woongroep, dagbesteding of zorgcentra in Doesburg? Neem dan contact op via info@doesburgbeweegt.nl. In overleg wordt er gekeken op welk moment u de kist voor 3 á 4 weken gratis kan lenen.