Buurtsportcoach Sport en Jongeren #NationaleSportWeek

  • Peter Jansen
  • Buurtsportcoach Sport en Jongeren
  • Cambio / 0313 Doesburg

Ik word blij als Doesburg Beweegt!

Als buurtsportcoach kom ik wekelijks in contact met allerlei mensen uit verschillende  organisaties in Doesburg. Hierdoor wordt ons netwerk groter en zijn wij steeds meer en meer in beeld bij de bevolking in Doesburg.

Op de basisscholen geef ik aan de leerlingen en ouders voorlichting over het vervolg wat er op je pad kan komen als je naar de middelbare school gaat. Enorm leuk om te doen en zeker interessant voor de deelnemers. Daarnaast zijn we samen aan het verbinden tussen de scholen, kinderen en hun ouders en ik zelf als buurtsportcoach. Er ontstaat een band voor nu en straks.

Wat mijn werk zeer bijzonder maakt is dat ik regelmatig wordt benaderd door het Team Jeugdzorg. Doormiddel van sporten en bewegen probeer ik jongeren die een zetje de goede kant op nodig hebben te stimuleren en te enthousiasmeren. Eventueel te verbinden met anderen of sportverenigingen uit Doesburg. Het maakt mij trots als ik een jongeren kan helpen om weer een beetje structuur te krijgen maar vooral plezier te hebben in wat je doet. Iedere jongere is er 1.

Blijkbaar is sporten het perfecte middel om wie  dan ook weer letterlijk en figuurlijk aan de “PRAAT” te krijgen.

Zolang Doesburg Beweegt ben ik er bij…. en daar word ik blij van!

Det Overkemping over Peter

Vanuit MEE-Oost ben ik als consulent werkzaam in het mooie Doesburg. Vanuit mijn werk ben in contact gekomen met Peter Jansen van Doesburg Beweegt.Terwijl ik cliënte help/steun bij het op een goede koers komen in haar leven, zijn we op zoek gegaan naar een passende sportactiviteit. De uitkomst bleek Doesburg Beweegt. Vanaf het eerste moment was er de klik en het zien van kansen van Peter en mij om een goede beweging in gang te gaan zetten. Doel positief de toekomst in.

Hoe graag mensen soms ook willen, het er alleen op afstappen is een te grote stap of een te hoge drempel. Samen met het netwerk van een cliënt kan het lukken om de eerste contacten tussen Peter en een client te realiseren. Dit is nu een aantal keer gelukt. Vanaf dat moment is er in de weg van sporten en het verhaal kunnen vertellen iets heel moois gegroeid. De beweging is er gekomen en is alsmaar verder uitgerold. De client heeft Peter ondersteund bij sport en spelactiviteiten voor de jeugd en heeft ze als vrijwilliger geholpen bij de fitheidstest voor 55 plussers.

Cliënt zit inmiddels voor haar op een passende goede weg, ze heeft een baantje, haar zelfkennis/vertrouwen groeit, deze mooie ontwikkeling zet zich steeds verder door. Ze is beter op haar voedingspatroon aan het letten, kortom ik vind dit een heel mooi voorbeeld van geslaagde samenwerking tussen MEE-Oost en Doesburg Beweegt.

Voor iedereen in Doesburg geldt dat onze deur altijd openstaat op de Linie.

Det Overkemping, MEE-Oost

Pascal Derksen over Peter

Wanneer u door de buurt fiets wat ziet u dan? spelende kinderen, voetballende jeugd of misschien wel een groep jongeren die basketballen. Het beeld wat zojuist geschetst werd kom je vaak tegen maar is niet vanzelfsprekend. Mijn collega Peter Jansen zorgt ervoor dat door middel van sport hij de Jeugd activeert en motiveert. Peter werkt namelijk voor zowel Doesburg beweegt als voor Jongerencentrum 0313. Door Middel van deze combinatie kan hij makkelijk contact leggen met de jeugd en hierdoor met hun werken om ze gezonder te leren leven. Peter werkt ook veel met ons van Jongerencentrum 0313 samen en organiseert sportieve activiteiten. Een mooi voorbeeld hiervan is bijv. “Het Sterkste Kind van Doesburg” een activiteit waar de kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn. wilt u weten wat peter nog meer organiseert bij Jongerencentrum 0313? Kom dan vooral een keertje langs.

Pascal Derksen

Jongerenwerker

Dmitri Reick over Peter

Als je aan een gezellige sfeer denkt, denk je aan Peter. Sinds Peter het team van Doesburg beweegt en het team van 0313 in is geslopen merk je dat er elke maandag een super enthousiaste man in je kantoor zit. Ondanks dat Peter het team van Doesburg beweegt heeft versterkt heeft hij ook veel oog voor de jongeren bij het jongerencentrum zelf, dit uit zich in verschillende activiteiten dat hij klaarzet bij jongerencentrum. Dat de kinderen hem allemaal begroeten met positief geluid is al genoeg lijkt mij dat Peter bij verschillende personen goed ligt. Peter biedt zich zelf ook bij het jongerencentrum vaak aan om eventuele extra handen aan te bieden, dit zorgt er natuurlijk voor dat wij met meer oog per persoon gerichter te werk kunnen.
Conclusie: Peter is een fantastische versterking voor het team maar bovenal voor Doesburg.

Dmitri Reick

Jongerenwerker