Van bakfiets tot ‘Waterfiets Doesburg'

Wat begon als een innovatief idee is sinds afgelopen donderdag een feit. De bakfiets van Doesburg Beweegt is omgebouwd tot een verrijdbare ‘Waterfiets’. Vanuit Doesburg Beweegt en Jongerencentrum 0313 wordt gezond eten en drinken gestimuleerd. Dit wordt al op verschillende manieren gedaan, zoals door voorlichting, samen gezond koken en dagelijks lekker gezond fruit bij het Jongerencentrum. Dit is nu verder uitgebreid door de komst van 'Waterfiets Doesburg’.

Het innovatieve idee om de bakfiets om te bouwen tot een verrijdbare ‘Waterfiets’ is door, Willy Dieker, een vrijwilliger van de Buurtacademie tot uitvoering gebracht. Nadat hij eerst nauwkeurige tekeningen heeft gemaakt, is Willy verder aan de slag gegaan. Op de zolder van de Buurtacademie is het hout bewerkt en geschilderd. Uiteraard moest er ook aan de techniek worden gewerkt. De vier kraantjes en 22 meter lange slang zijn gemonteerd en natuurlijk getest.

Nadat ook de bakfiets is opgelapt en alles in elkaar is gezet is de ‘Waterfiets’ in gebruik genomen.

De 'Waterfiets' was afgelopen donderdag te vinden bij Jongerencentrum 0313. De deelnemers van de ‘Doesburgse Avondvierdaagse’ hadden daar donderdag de primeur. Zij mochten als eerste gebruik maken van deze bijzondere fiets. Vele flesjes zijn met water gevuld en de vele positieve reacties zijn ter harte genomen.

De komende maanden zal de 'Waterfiets' op verschillende plekken te vinden, dus ziet u de fiets, tap gerust een glaasje water.

www.0313doesburg.nl

www.doesburgbeweegt.nl

www.buurtacademiedoesburg.nl