NIEUW: GROEPSLES QIGONG, Chinese bewegingsleer

Vanuit mijn Acupunctuurpraktijk Doesburg start ik, Dieke Theuns, met een groepsles QiGong. Deze les zal ik elke dinsdag van 10.00 – 11.00 uur aan de Wilgenstraat 4 geven.

Wat is QiGong?

QiGong is de Chinese bewegingsleer die door iedereen beoefend kan worden. Het kent vrij eenvoudige, vloeiende bewegingsoefeningen waarin alle gewrichten en spieren worden ontspannen, losgemaakt en bewogen. Bij iedere beweging breng je de aandacht naar een ander deel van je lichaam. In China wordt QiGong ook wel acupunctuur zonder naalden genoemd. Je doet het zelf en je leert met je aandacht energie, in de vorm van warmte, naar plaatsen in het lichaam te sturen. Dit bevordert de energiedoorstroom, zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, stabieler bewegen en werkt rustgevend op lichaam en geest.

Wat doe je tijdens een les?

Elke les bestaat uit een serie oefeningen voor spieren, gewrichten, balans, kracht en coördinatie.

Voor wie is QiGong geschikt?

QiGong helpt om soepel en fit te blijven en is geschikt voor alle leeftijden, ongeacht de fysieke conditie! Hierdoor is QiGong een zeer geschikte bewegingsvorm voor iedereen.

Ik ga starten met een gemengde groep wat het niveau betreft. Dat houdt in dat een deel van de oefeningen zittend zal plaatsvinden en een deel staand/lopend. Wanneer het niet mogelijk is om oefeningen staand te doen kunnen deze uiteraard op de stoel plaatsvinden.

De groepsles zal zich in eerste instantie richten op mensen die bepaalde klachten hebben. Deze klachten kunnen zeer divers zijn: van stramheid tot bepaalde ziekten waardoor het bewegen moeizaam verloopt. Wil je weten of deze les geschikt is voor jou? Laat het me weten, ik ben telefonisch en via email bereikbaar.

Wie is Dieke?

Ik ben acupuncturist en ik heb inmiddels 10 jaar mijn praktijk in Doesburg. De laatste vijf jaar heb ik diverse QiGong trainingen voor mijzelf gevolgd, met als groter doel om deze oefeningen in mijn praktijk aan de cliënt te leren ter verbetering van de gezondheid.

Door middel van deze groepsles komt er voor mij een droom uit om meerdere mensen te gelijk aan de slag te zetten om zo aan de gezondheid te werken!

Lesgegevens

De kosten bedragen per losse les €12,50 en er zijn twee verschillende strippenkaarten aan te schaffen. Negen lessen in 12 weken is €108,00 (€12,00 per les) of 12 lessen in 12 weken voor €120,00 (€10,00 per les). Een proefles is mogelijk voor €5,00.

Op dinsdag 18 en 25 september zullen er gratis proeflessen plaatsvinden van 10.00 tot 11.00 uur aan de Wilgenstraat. Hiervoor dien je je van tevoren aan te melden, omdat er maar plaats is voor 8 personen per les.  

Aanmelden kan bij Dieke: 06-62633430 of per email info@acupunctuurpraktijkdoesburg.nl.