Nationale Diabetes Challenge weer van start in Doesburg

Coöperatie IJsselstromen doet in samenwerking met Doesburg Beweegt dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. We nodigen geïnteresseerde uit om vanaf half april wekelijks met ons in en om Doesburg te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

 

Op dinsdag 10 april om 19.00 uur organiseren we een informatieavond over de diabetes challenge bij Plusfit (Wilgenstraat 4, 6982 BZ Doesburg). Iedereen die interesse heeft is welkom. De wandel challenge in Doesburg wordt georganiseerd in samenwerking met Coöperatie IJsselstromen, PlusFit, Doesburg Beweegt en Uniek Sporten.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengecooperatieijsselstromendoesburggiesbeek/ of neem contact op met Mike Splithof via m.splithof@unieksporten.nl.