Gemeente geeft luisterend oor aan jonge rolmodellen!

Vanaf begin november zijn de trainingen van het project voor Young Leaders gestart. Een project waarin jongeren tussen de 14-21 jaar zich ontwikkelen tot een positief rolmodel voor de buurt en leeftijdsgenoten. Wekelijks komen de 6 Young Leaders in spé  bij Jongerencentrum 0313 bij elkaar om hun idee voor Doesburg uit te werken. Zij ontwikkeling zich in presenteren, debatteren en het ontdekken van eigen intrinsieke motivaties. Op 18 december is het tijd om gemeente Doesburg te laten zien wat deze jeugd uit Doesburg voor plannen heeft voor de stad.

Vijf trainingen zijn er nodig geweest om de 6 jongens voor te bereiden op deze uitdaging. Een uitdaging die zij zelf zijn aangegaan samen met de trainers van de Nederlandse Jongeren Raad en de buurtsportcoach jongeren.  Wat begon als een groepje lachende jongeren werd al snel een groep met een missie, een idee en met de wil dit idee te willen realiseren. 

Samen met raadsleden van gemeente Doesburg, die ook wekelijks bij de trainingen aanschoven om de jongeren te ondersteunen en te voorzien van informatie, werden er al snel grote stappen gezet.

Op 18 december zullen de uitgewerkte ideeën aan burgemeester, wethouders en raadsleden gepresenteerd worden. De jongens zullen naast hun presentatie ook van de burgemeester het Young Leader certificaat ontvangen waarop hun prestaties zijn genoteerd.

Het project Young Leaders is op aanvraag van verschillende partijen opgezet in Doesburg. De Gemeente Doesburg, Jongerencentrum 0313 (Cambio), Doesburg Beweegt hebben samen dit plan ontwikkeld en uitgedragen. Het doel is om samen met de jongeren te ontdekken wat de wensen voor Doesburg zijn en wat haalbaar is om deze ideeën met de politiek samen uit te voeren.