Doesburg zoekt Young Leaders

De gemeente Doesburg zoekt jongeren die meer betrokken willen worden bij de lokale politiek. Voor dit project heeft de gemeente een samenwerking gezocht met Young Leaders. Young Leaders ondersteunt jong leiderschap onder buurtjeugd. Young Leaders bestaat uit een trainingsprogramma en een activiteitengedeelte, coaching en het uitwisselen van ervaringen met de gemeente.

‘De aanpak leidt jongeren op tot actieve rolmodellen in hun buurt die weten wat in hun wijk speelt, welke behoeften er leven en wat zij hier zelf –samen met andere jongeren- aan willen doen. Young Leaders geeft hiermee de gemeente een directe lijn met jongeren die in de regel moeilijk te bereiken zijn (voor het maken van en betrekken bij beleid).

 

Young Leaders heeft verschillende doelen:

  • De feitelijke kennis die jongeren hebben over de lokale politiek uitbreiden.
  • Inzetten op het ontdekken van persoonlijke kracht/talent van jongeren en hen leren hoe zij dit kunnen inzetten voor de wijk/buurt waarin zij wonen.
  • Het presenteren van een plan aan een mini commissie.
  • Het blijven inzetten op activiteiten en verbinding door de dialoog aan te blijven gaan tussen jongeren en politiek.

 

De planning
Op vrijdag 3 november is een informatieavond. Vervolgens zal er elke maandagavond een trainingsavond plaatsvinden. In totaal zijn het tien sessies.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om te ontdekken welke talenten jij hebt en hoe je deze in kunt zetten voor jouw wijk/buurt/gemeente? Wil je meer betrokken raken met lokale politiek? Meld je dan aan via… Wees er vroeg bij want vol is vol!