Denken en Doen –Samen leren bridgen

Heeft u zin om nieuwe mensen te leren kennen? En vindt u het leuk om samen met anderen iets te doen? Dan is het project ‘Denken en Doen!’ vast wat voor u. Bij dit project leren 55-plussers bridgen en ontmoeten ze andere mensen. Bridgeclub Doesburg organiseert dit in samenwerking met de gemeente Doesburg, de Nederlandse Bridgebond en Stichting Sportpark Doesburg.

De gemeente Doesburg ondersteunt dit project omdat een goede manier is om mensen met elkaar te verbinden. Wethouder Bollen nodigt iedereen uit om mee te doen. “Vindt u het leuk om af en toe iets buitenshuis te doen? Vindt u het gezellig om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is deze cursus bridgen zeker iets voor u.”

Het gaat bij ‘Denken en Doen!’ niet alleen om het leren bridgen. Het ontmoeten van andere mensen is net zo belangrijk. Anneke Verweel en Joop Pfeil uit Doesburg, beide enthousiaste bridgers bij Bridgeclub Doesburg hebben hun schouders gezet onder de organisatie van het project. "Toen ik in Doesburg kwam wonen had ik binnen korte tijd een flinke kennissenkring, alleen maar door bij de bridgeclub te gaan”, aldus Joop Pfeil.

Iedereen kan het leren / Training voor de hersenen

Deelnemers leren het kaartspel in een ontspannen sfeer op een simpele en gemakkelijke manier. In de praktijk blijkt dat iedereen het kan leren en dat veel mensen het leuk vinden. Anneke Verweel: "De clubavond is iedere week een uitje, én een uitdaging. Je blijft bijleren, ook na jaren bridgen. En het is van begin af aan een spannend spel."

De cursus startersbridge is bedoeld voor alle inwoners van Doesburg. Maar is in het bijzonder geschikt voor inwoners van 55 jaar of ouder. Zij krijgen na de vakantie een brief met nadere informatie.

Samen wandelen of fietsen
De meeste mensen vinden het gezellig om ook andere activiteiten samen te doen. Daarom worden deelnemers ook uitgenodigd om eens samen te gaan wandelen of fietsen, een keer naar de film te gaan of eens het beweegcircuit van het Sportpark te proberen. Zo ontstaat er gaandeweg een clubgevoel en wordt het steeds leuker om naar de spelmiddagen te gaan. Maar men kan zich natuurlijk ook beperken tot de bridgecursus.

Kantine van sportpark Doesburg

De cursus bestaat in vier blokken van elk 10-12 lessen, 1 per week. Men schrijft zich per blok in. De start is in de eerste week van oktober. Ze vinden plaats in de sportkantine van sportpark Doesburg. Het streven is om twee cursussen te starten. Een op donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur en een ‘s middags van 13.30 tot 16.00 uur. Per blok kost het € 30,-

Aanmelden?

Lijkt het u leuk om mee te doen of wilt u eerst meer informatie? Mail dan naar dddoesburg@gmail.com . Of bel met 06-11303189