College en raad enthousiast over pitch van Young Leaders!

Afgelopen maandag was het zover, de Young Leaders presenteerden hun ideeën aan burgemeester, wethouders en raadsleden. Enige uren voordat het moment daar was werd er nog hard gewerkt aan de presentaties om de puntjes op de i te zetten. Op het moment dat de drempel van het stadhuis was gepasseerd heerste er dan ook opperste concentratie.

In 6 weken tijd zijn de Young Leaders van Doesburg klaar gestoomd om hun eigen ideeën en wensen over te kunnen brengen in een goed onderbouwd plan. Samen met de trainers van de Nationale jeugdraad en buurtsportcoaches van Doesburg zijn er twee wensen naar voren gekomen die totaal zijn uitgewerkt en werden gepresenteerd.

De Young Leaders hebben tijdens de trainingen aangegeven dat ze graag meer bedrijvigheid in het weekend zouden willen en een geschikt voetbalveld waar ook in de avonduren fanatiek gesport kan worden.

Na twee strakke presentaties werd de mogelijkheid geboden om vragen te stellen. De 14 jarige Young Leaders waren zeer goed voorbereid en hadden op alle vragen passende en goed onderbouwde antwoorden.

Na verder te zijn gegaan op de inhoud werd er een plan gemaakt om vooruit te kijken. Zowel burgermeester, wethouders als raadsleden waren onder de indruk van de avond. Op basis van de presentaties worden er afspraken gemaakt met wethouder Bollen en wethouder Mulder om de mogelijkheden voor realisatie te bespreken.    

Na deze spannende avond zullen er na de kerstvakantie nog 4 trainingen plaatsvinden waarin de plannen verder worden uitgewerkt en zover mogelijk worden gerealiseerd.

Het project Young Leaders is op aanvraag van verschillende partijen opgezet in Doesburg. De Gemeente Doesburg, Jongerencentrum 0313 (Cambio), Doesburg Beweegt hebben samen dit plan ontwikkeld en uitgedragen. Het doel is om samen met de jongeren te ontdekken wat de wensen voor Doesburg zijn en wat haalbaar is om deze ideeën met de politiek samen uit te voeren.