Minima

Sport en hobby van uw kind

De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten om financiële redenen. Wat kunt u doen?

Activiteiten van Doesburg Beweegt

Uw kind kan wekelijks deelnemen aan verschillende gratis activiteiten georganiseerd door Doesburg Beweegt. Kijk voor het volledige aanbod op de activiteitenkalender.

Bijdrage uit fondsen in Doesburg

De gemeente Doesburg is aangesloten bij het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en bij Stichting Leergeld. Deze fondsen kunnen voor kinderen uit arme gezinnen een bijdrage geven voor het lidmaatschap van een sportclub, muzieklessen, een toneelclub, en benodigdheden als sportkleding of een muziekinstrument. Ook is het belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen en daarom een diploma A moeten hebben.  Vaak kunt u als ouder niet zelf een bijdrage of lidmaatschap voor uw kind aanvragen. Dat moet bijvoorbeeld een leraar, arts of maatschappelijk werker voor u doen.

Contact voor aanvraag of informatie

Neem gerust contact op met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of telefoonnummer 06 372 83 518.

Starten met bewegen bij de fysiotherapeut

U hebt een chronische aandoening, pijn bij bewegen en/of overgewicht en u wilt gaan starten met bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. U doet dit nu niet omdat u bang bent hier onvoldoende of helemaal niet verzekerd voor te zijn.

Doesburg Beweegt heeft de samenwerking gezocht met drie fysiotherapiepraktijken, Fysiotherapie Ruesink en PlusFit. U kunt bij deze fysiotherapiepraktijken een intake gesprek aanvragen, ook als u onvoldoende verzekerd bent. Doesburg Beweegt kan u hierbij financieel ondersteunen. Wat u alleen maar hoeft te doen is een afspraak maken of laat aan uw huisarts/praktijkondersteuner weten bij welke praktijk u graag kennis zou willen maken. De fysiotherapiepraktijk neemt dan contact met u op.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw huisarts of praktijkondersteuner. Als deze persoon u niet verder kan helpen, neem dan contact op met Mike Splithof van Doesburg Beweegt via m.splithof@unieksporten.nl of 026 352 38 50.