Te weinig geld voor sportclub of muziekles?

Je kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds) helpt! We betalen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij u in de buurt.

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener  of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor u kan doen.
  • Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
  • Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
  • Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kunt je je kind aanmelden bij de sportclub, dans – of muziekschool of andere organisatie waar je kind op les wil. Wij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Vragen?

Voor vragen over het Jeugdsfonds Sport en Cultuur Doesburg of je wilt graag in contact komen met een intermediair om een aanvraag in te dienen, neem contact op met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of 06 372 83 518.