Sjors Sportief & Sjors Creatief breken alle records

Na 2 weken al 500 inschrijvingen!

Doesburg 22 maart 2019 - Het sport- & cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Doesburg kende een vliegende start. Vanaf de kick-off op 27 februari stond de teller na één dag al op ruim 250 inschrijvingen. Na twee weken is dit aantal dus al meer dan verdubbeld. Wat een ongekend succes! Inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk.

Populair

Bubbelvoetbal, Kids bootcamp, Hockey, Atletiek, Frisbee en Kleuterdans hadden binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Aan de creatieve kant waren Fotografie, Girls Only, Graffiti, Handlettering en rokjes maken heel populair. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Laagdrempelig zonder direct lid te worden

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Doesburg hebben samen met haar sportverenigingen/cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin meer dan 50 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit Doesburg hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien.

Meer informatie?

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn één van de instrumenten die de gemeente Doesburg inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur.

Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: info@sjorssportief.nl