Intakegesprekken Cool 2B Fit Doesburg

Een sportief en leuk gezondheidsprogramma voor kinderen en hun ouders

Een programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen in de leeftijd van 8-13 jaar samen met hun ouders/ verzorgers.

Wat willen we bereiken met Cool 2B Fit?  

Uw zoon of dochter gaat samen met u proberen om een gezondere levensstijl aan te leren. Door kleine veranderingen in eet- en leefgewoonten aan te brengen, kunnen de kinderen blijvend een gezond gewicht bereiken. Daarnaast gaat uw kind meer bewegen/ sporten met de kinderfysiotherapeut en sportinstructeur in samenwerking met lokale sport- en beweegaanbieders. Hierdoor worden gezondheidsproblemen nu en in de toekomst vaak voorkomen.

Doel van het programma?

  • Een gezonde levensstijl ontwikkelen
  • Gezonder leren eten
  • Kinderen enthousiast maken voor bewegen/ sporten
  • Blij zijn met wie je bent
  • Leren omgaan met andere

Wat gaan we doen?

Cool 2B Fit is een programma van 1,5 jaar waarbij we 3 fases kennen.

In de eerste fase van 6 maanden gaan we veel leuke dingen met elkaar doen om zo te leren en te ervaren hoe je gezonder kan leven. Dit helpt je om onder andere om een gezonder gewicht te krijgen, bewegen leuk te vinden, je lekker in je vel te voelen en bewuster te zijn van wat je eet.

De 2e fase van 6 maanden sporten we gezamenlijk 1x per week bij een sportaanbieder in de gemeente Doesburg.

Fase 3, die gelijk met fase 2 start, noemen we ook wel de volg fase. In deze fase wordt uw kind samen met u, als ouder, een jaar lang via het coach-online project begeleid om de veranderde leefstijl op langere termijn vol te kunnen houden. Tevens komt uw kind vier keer terug bij het Cool 2B Fit team om de voortgang te bespreken.

Het Cool 2B Fit team in Doesburg

In de gemeente Doesburg bestaat het Cool 2B Fit team uit Babette Werdmolder onze kinderfysiotherapeut, Ivet Harperink onze sportinstructeur, onze twee diëtisten Susanne Boks en Merle Leenders, de kinder- en Jeugdtherapeut Kristel Roes en Ward Terpstra van Doesburg Beweegt.

Start

Bent u geïnteresseerd meld uw kind dan aan door op onderstaande button te klikken. We starten op dinsdag 16 april of donderdag 18 april met de intakegesprekken en zullen in de week na de meivakantie starten met het programma. We hebben 10 plekken dus wees er snel bij.